Известие

Collapse
No announcement yet.

156-тица малко помощ

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• 156-тица малко помощ

Здр на всички..Тези дни ще стана горд собственик на алфа ромео 156 и надявам се почетен член на алфа клуб.В други ден съм на оглед на 3 алфи...И трите са 156 и трите са нов внос от швейцария,и трите са 2.0 ТС и трите са на що годе сходни цени..Какво да гледам при избора на колата?

Първоначално публикувано от Zumer Покажи съобщение
    Здр на всички..Тези дни ще стана горд собственик на алфа ромео 156 и надявам се почетен член на алфа клуб.В други ден съм на оглед на 3 алфи...И трите са 156 и трите са нов внос от швейцария,и трите са 2.0 ТС и трите са на що годе сходни цени..Какво да гледам при избора на колата?
    Гледай да си намериш да обикаля някой с теб кадето е виждал такива Алфи от близо визирам TS да не станеш почетен член с някой паметник милонник па тогава да видиш И взел незел гледай после каде ще я караш за ремонти и обслужване че може дори здрава да я купиш и да ти я счупят.
    Last edited by thecleaner; d.m.y г., 23:41.
    Fiat Punto 1.4GT 1996
    Hyundai Tucson 2.0 2007
    Renault Clio 1.5 2019

Comment

Ами каквото и да гледаш ако нямаш късмет
      Това в рамките на шегата.
      А във форума има много такива теми, просто потърси и прочети.
      Alfa Romeo 156 1.8 T.SPARK

Comment

Еми аз ще я взимам от познат....така,че няма да седне да ме лъже... ..Значи тази,която съм си харесал е със скъсан ангрегажен ремък...Обаче цената е мн добра..Ремонта щял да струва 300 лв...Има и още една,която е по скъпа обаче няма никакви проблеми и 2-те са на реални 200 к км...Дайте некво съветче.Нещо сериозно може ли да е пострадала от тоя скъсан ангренажен ремък...
        Last edited by Zumer; d.m.y г., 23:29.

Comment

Еми аз ще я взимам от познат....така,че няма да седне да ме лъже... ..Значи тази,която съм си харесал е със скъсан ангрегажен ремък...Обаче цената е мн добра..Ремонта щял да струва 300 лв...Има и още една,която е по скъпа обаче няма никакви проблеми и 2-те са на реални 200 к км...Дайте некво съветче.Нещо сериозно може ли да е пострадала от тоя скъсан ангренажен ремък...
          Е, 300 лева. Толкова струват само ролките и смяната на ремъка. Отделно двг-то може да е много зле, няма как да се знае ако не е отварян мотора.
          2014: Deutschland über alles

Comment

Значи на конкретния въпрос ще ти отговоря дай му 300 и да ти я оправи а сега сериозно на тази Алфа 2.0TS 16v имаш ли идея на 100% здрав мотор колко трябва да се инвестира в него за да го вкараш в кондиция ? Да се върна на въпроса със скъсания ангренаж ма така яко те лъже твоя познат че си е за бой направо
            Fiat Punto 1.4GT 1996
            Hyundai Tucson 2.0 2007
            Renault Clio 1.5 2019

Comment

Мале, ако са ти такива познатите, не ми се мисли какви са ти враговете....
              Сега сериозно, тоя ремък, ако се е скъсал от слънцето, докато е стояла на паркинг, може и с 300лв. да минеш.
              Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
              Mazda 6 2.3 2005
              sigpic

Comment

Еми просто не е сменян ремъкът и за това се е скъсал

Comment

Първоначално публикувано от Zumer
                  Главата ще е за ремонт ,който няма да е под 1000 левчета ,а при това положение аз лично бих направил цялостен основен ремонт на мотора. Тааа ако ти я дават за 1000 - 1500 я вземай
                  Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
                  Fiat Bravo II 1.4 90hp
                  sigpic
                  Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another!

Comment

Съвсем сериозно мога да ти кажа колко излиза ремонта на главата при положение че има скъсан ремък значи трябва да се ремонтира главата ако всичките клапани са криви ще трябва да се сменят нови са по 8-10лв парчето стари са на половина щлайфането на главата и смяната на гумичките и напасването на клапаните е 100-120лв гарнитура глава гарнитура изпускателен колектор гарнитура капак клапани около 100лв вариаторен кит задължително 10-15лв ролки и ремъци (5 ролки и 3 ремъка) около 400лв освен това масло филтри антифриз не мен с труда ми изглеждат около 800лв.
                    А освен това има още нещо много по гадно джамбазите са се подучили и намират кола с двигател "дроб" чукащ колянов вал и свършили сегменти режат ангренажа и готово тя колата до последно вървяла ама скъсала ремък да ама не ремонта на такава кола отива над 1500лв
                    156 1,8 ТS 99
                    Nissan Murano 2005

Comment

Първоначално публикувано от Zumer
                      Такава кола аз не бих взел освен ако не е 1000лв.
                      0888515205

Comment

Абе хора как може да се хващате на такива неща????
                        Не е сменян и се скъсал......?!?!?!
                        Просто забрави за тази кола и си търси друга.
                        Като отвориш в мобиле е пълно с алфи.
                        А сигурно и тук в раздела продава, има достатъчно.
                        Айде успех!

PS
                        И колко пари ти иска, ако не е тайна?
                        Alfa Romeo 156 1.8 T.SPARK

Comment

Точно от приятел най-боли като те прекара... Личен опит !!! Когато играят пари приятели няма.
                          Alfa Romeo 1.8 TS `98
                          sigpic

Comment

Пич фани някой дето кара дълго време Алфа, той знае за какво да гледа, иначе какво ти разправя френда ти изобщо да не ти фаща вяра.......швейцарките са хубави коли, може да имат повечко наченаци на ръжда, но като цяло в Швейц колите не се юркат както в Италия и Германия да речем, но ако взимаш нещо дето не разбираш, в повечето случай е по добре да вземеш това което е малко по скъпо.....не че е гаранция но......
                            "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                            F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Колега ремонта е сериозен и скъп аз късах ремак на една астра1.6 16v гледката беше покъртителна ,ако колата е 1000лв преценяваи все пак избора си е твои УСПЕХ
                              алфа 156 1.9 JTD '99

Comment

Working...
                              X